Om sidan

Lekställningar eller klätterställningar som det ibland kallas för är något som har blivit allt mer populärt att ha hemma i trädgården. Förr vart lekställningar endast något kommuner köpte då prislappen på dessa ställningar vart ganska högt. Nu har även vanliga Svenssons råd med dessa lekställningar, vilket också öppnar upp för en hel del häftiga lekställningar i trädgården. Något som i princip alla barn i Sverige skulle uppskatta.

Utbudet på dessa produkter växer för varje år som går och för bara några tusenlappar så kan man få relativt stora lekställningar. Förutsatt att du har en trädgård samt lite plats för ställningen, de tar ändå lite plats så en större trädgård är en fördel.

Priset på lekställningarna har gått ner betydligt jämfört med bara några år sedan och antagligen kommer de gå ned ytterligare i framtiden. Materialet har inte förändrats speciellt mycket och trä är något som oftast används, vilket är positivt. Det är nästan alltid impregnerat trä som används och det håller väldigt länge.

Rutschkanan är oftast alltid i plast, men det är av en speciellt plastblandning som klarar all typ av väder och påverkan. Även om solen står på under några år så ska inte plasten ta någon större skada.

Målet med denna hemsida

Målet med denna hemsidan är att försöka informera om vilka alternativ det finns för föräldrar som är ute efter att bygga en lekställning. Att bygga/designa en egen lekställning är för många föräldrar en väldigt kul sak, men i vårat stressiga liv så blir det oftast bara en idé som aldrig förverkligas. Tyvärr är det så livet ser ut för de flesta föräldrar, mest planer men att ingen förverkligas.

Idag finns det så bra och billiga lekställningar att det knappast är lönt att bygga en egen ställning. Det är helt enkelt inte värt bekymret och tiden.

Är du intresserad av att läsa fler tips om lekställning eller dylikt så spana in våra länktips här.